Ootamatud pöörded

Kas te olete vahel kogenud äratundmist, et asjalood kujunevad teinekord omatahtsi selles suunas, kuhu neid oma mõtetega lükata olete tahtnud? Meiega täna juhtus nii.

Meil oli juba paar nädalat tagasi otsustatud, et sõidame Päikeserannikule pikka nädalavahetust pidama. See konkreetne nädalavahetus just selle tõttu, et minu sünnipäeval midagi erilist teha. Javi broneeris rendiauto. Mina veetsin aega netis, et sobivat majutuskohta leida. Ükski koht ei tahtnud sobida. Siis veetis Javi omakorda aega ja läks kõrgema hinnaklassi juurde. Otsustasime, et meile on vaid üks öö taskukohane neis kohtades veeta, mida ihaldasime, kuid neil tobe kahe öö poliitika. Broneerisime lõpuks hosteli.

Mina olin poole silmaga ilmateadet jälginud. Nädal tagasi lubati siinkandis pilves ilma ja vihmasadu. Samas arvestades siinset reeglipära, olin üsna kindel, et kui nädala algul lubati vihma, siis liiguvad need pilved kiiremini ja nädalavahetus on päikseline. Eilne ilmateade siiski midagi head ei tõotanud. Käis peast läbi mõte, et ehk peaks ettevõtmise tühistama, kuid autorendifirma tingimuste järgi oleksime hilise tühistamise korral ikkagi neile täissumma pidanud maksma. Tegime südame kõvaks ja üritasime silma ilma osas kinni pigistada.

Täna hommikul, kui kõik kodinad pakitud ja hispaania omlettki lõunasöögiks kaasa vaaritatud, seadsime sammud rendifirmasse, et auto üles korjata. Kontorisse sisenedes polnud vaja rohkem kui 5 sekundit taipamaks, et teenindajapreili on üks paras vuhvel. Esimese asjana nõudis krediitkaarti ja siis küsis kohe nõudlikult, kas oleme lepingutingimused läbi puurinud. Siis pilk Javi krediitkaardile ja väitma, et see pole krediitkaart, järelikult oleme kohustatud ostma autole täiskindlustuse, mis teeb esialgu arvestatud summaga võrreldes topeltsumma. Javi vastu, et kuidas pole krediitkaart, oleme ju Austraalias sellega pool aastat krediitmakseid arveldanud. Pealegi on kaardile kirjutatud: Debit/Credit. Tegemist on kombineeritud kaardiga, kus on võimalik valida kas deebet- või krediidimakse. Preili ajab oma joru, et teda ei huvita absoluutselt, kus ja mida meie selle kaardiga maksnud oleme, nemad seda krediitkaardina ei aktsepteeri ja kogu moos. Haaras meie lepingu ja vedas kollase pliiatsiga üle lause, kus on kirjutatud, millised on deebetkaardiga maksmise tingimused nende firmas. Meie vastu, et me oskame lugeda küll, aga meie ei maksa ju deebetkaardiga. Preili läks aina vihasemaks ja väitis järgnevalt, et me ahistame teda ning kui meile nende tingimused ei meeldi, siis tõmmaku me minema, aga lepingu tühistamise eest peame ikkagi kogusumma tasuma. Lõpuks, kui Javi oli bossiga isiklikult rääkimist nõudnud (mida ei juhtunud) ning preili oli bossile telefonis meie peale kaevanud, juhtus millegipärast see, et boss andis talle voli meie käest raha mitte võtta. Marssisime ühtaegu ärritunult ja kergendunult sealt minema ning needsime selle firma ja preili omakeskis maa alla. Preili jäi kahtlemata veel pikaks ajaks vihast keema. Oo vaesed järgmised kliendid!

Südamerahustuseks astusime sisse naaberfirmasse ja küsisime nende arveldusvõimaluste kohta ning kurtsime oma muret. Meie suureks üllatuseks selgus, et meie kaarti loetakse ka nende firmas deebetkaardiks (pikk põhjendus, miks), aga otseloomulikult on neil muid ja klienti rahaliselt mitte ahistavaid võimalusi, kuidas krediitkaardita tasuda. Oh sa püha müristus! Tulebki siis välja, et kõik ostud, mida olime senini arvanud krediitkaardiga tegevat, on Austraalias klassifitseerunud deebetkaardimakseteks. Samal ajal aga arvestab kodupank Soomes neid krediitkaardimakseteks, sest raha ei lähe arvelt mitte kohe, vaid kuu lõpus ühekordse summana. Vaat kuidas võib lõpuks targaks saada! Autot neil meile täna aga pakkuda polnud, nii et Päikeserannikule sõit paistis ära jäävat.

Ainuke mure oli helistada hostelisse ja püüda broneering tühistada. Otseloomulikult olime eelnevalt andnud neile selle sama debiilkaardi numbri ja kartsime nüüd, et mingi summa nad meilt siiski hilise tühistamise pärast sisse kasseerivad. Aga imekombel polnud neil tühistamisega mingeid probleeme. Pääsesime trahvidest ja jalutasime koju mõeldes, et meil läks väga hästi. Ja nii ongi parem seekord. Saimegi, mida südames soovisime.

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!