Kõik pöidlaid hoidma!

Ootame juba kaks nädalat Javi tööintervjuu tulemust. Ootame ilmselt ka veel kolmanda nädala, sest täna teatas tähtis otsusetegija - otseloomulikult! -, et otsus tehakse hiljemalt 15. novembriks (kuigi intervjuu ajal öeldi, et 6. novembril). Kuna kolme ja poole aasta jooksul pole kordagi veel juhtunud, et tähtsad otsusetegijad oma esialgseid lubadusi peaksid, siis oleme me siin juba immuunseks muutunud: asjatu põletava ootusärevuse tekkimist on võimalik kogemuse najal teatud määral kontrolli all hoida. Vihastamise asemel on tervisele kasulikum suhtuda lubadustesse huumoriga. Ma ei tea täpselt, mis Javi peas toimub, aga mina (oma üllatuseks) olen jõudnud punkti, kus ma suhtun tulevasse otsusesse stoilise meelerahuga. Olen enesele selgeks teinud, et me seisame teelahkmel, ning põhimõtteliselt pole ju kumbki tee halb. Lihtsalt mõlemat teed korraga valida ei saa.

Ühesõnaga - kui see töö John Deeres tuleb, siis jääme Soome ja teeme unistuse oma kodu osas teoks. Kui ei tule, siis jätame Soomega hüvasti ja vaatame, mis Hispaanial meile pakkuda on. Võibolla ajutiselt, võibolla alatiselt - sellele ei tea vastust keegi. Tagala on mõningal määral kindlustatud, eesrinne ka, nii et ette karta ja nutta pole erilist mõtet. Ega selline otsus kergelt ja üleöö pole tulnud, ikka nende ligi kolme ja poole aasta kogemustepagasi kaudu. Väga palju on proovitud. Javi on kõik oma järelejäänud kaardid John Deerele panustanud, pool aastat on nende heaks tasuta tööd tehtud. Rohkem mõtteid ei ole, kuidas siin Soomes uuesti tööinimeste sekka end pressida. Paraku ühe inimese ebastabiilsest ja üsnagi tulevikuta sissetulekust me siin kaua rõõmsalt ei ela. Riigi abisüsteemide toel kuidagi muidugi ära elaksime, aga mitte eriti lõbusalt ja perspektiivikalt. Meie aga tahame ikka veidi kõrgemalt lennata, kasvõi kukkumise hinnaga.

Nii et, kallid kaasaelajad, hoidke meile järgneva nädala jooksul pöialt. Ükskõik, mille kasuks ise soovite: Soome või Hispaania :) Eesti poolt praegu kahjuks hääletada ei saa :)

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!