Meie mürakaru

Axel on nüüd 14+ kuud vana. Askeldab päevad läbi. Jookseb varsti kiiremini kui mina, ka õues. Istub liivakastis ja sööb liiva, laseb peaaegu iseseisvalt liumäest alla, on käinud rattaga sõitmas (muidugi rattatoolis), kiikumine erilist vaimustust ei tekita. Sööb endiselt hullunult viinamarju, tomatit, oliive, igasugu marju, mis kätte annad. Sõnavara eriliselt juurde pole tulnud. "Ke"... tähendab võibolla "mis" (que) hispaania keeles. "Mämä" tähendab vist sööki ja jooki mõlemat. Kuigi Javi kuuleb selle asemel "mama", mis tähendaks hispaania keeles "ema". Aga ega Javi "ä" ja "a" häälikut nagunii erista... "Ma" tähendab arvatavasti hispaania keeles "mas" ehk "veel". No ja universaalne "kaka" endiselt ning siis see tore selge eestikeelne "aitäh", mis Evelini teenest kõige enne selgeks sai.
Hommikul tassitakse õueriided kapist kesk elutoa põrandat. Selge märk, et nüüd tuleb õue minna. Mütsid meeldivad. Vahepeal tuleb, müts käes, ja laseb pähe panna. Siis jookseb kohe magamistuppa peegli ette eputama ja on vaatapildiga ülimalt rahul. Kui telekast tuleb kaasahaaravat muusikat, siis teeb tantsuliigutusi. Mähkmete panemisel ja kreemitamisel (ja seda on kogu aeg vaja, sest tal on kuiv ja süvahooldust vajav nahk) käib üks tohutu võitlus. Jookseb nii kaua eest ära, kui jaksab, ja kui kätte saan, siis röögitakse ja punnitakse vastu, nagu oleks võitlus elu ja surma eest. Kui mähkme tagasipanemisega hiljaks jään, siis juhtub sageli, et tekib üks loik. Rapoteeritakse aga uhkelt, et "kaka". Õnneks pole kakani põrandal asi jõudnud. On õppinud oma kasutatud mähet ise prügikasti viima. Ja kui tolmuimeja hari kätte anda, siis pühib suurima hoolega. Tubli, kodutöödes oligi abilist vaja! Magamapanekud olid vahepeal juba rahulikud, nüüd kisub asi jälle pööraseks. Mõtled juba, et on rinna otsa magama jäänud, aga järgmisel hetkel on nägu nalja täis ja padavai voodist minema. Olgugi, et kellaaeg näitab 22 või isegi 23. Hiline magamaminek aga ei takista veel paar korda öösel ärkamast ning hommikul nt 6.30 lõplikult ärkamast. Tere, hommik! Päevaunesid on endiselt kaks, tavaliselt jääb magama õues kärutades ning magab pärast veel rõdul edasi. Asi seegi. Hommikupudrud pole juba ammu popid. Põhiliselt meeldib praegu röstsai juustu või singiga. Juba ära rikutud, mis teha.
Käeline osavus on kõvasti arenenud. Juba on suuteline konstruktori klotse ükshaaval kokku panema. Elu kõige põnevamad asjad on endiselt läptop ja lauaarvuti klaviatuur, telefon (ikka see õige, mitte temale pärandatud katkine), telekapult (just see õige), ka kalkulaator, rahakott jms suurte inimeste värk. Tehnika ühesõnaga.
Musitada armastab kohutavalt. Peale inimeste ka raamatukasse, -koeri, -jänkusid jms. Ka on tal nüüd üks beebinukk, keda ta andunult musitab. Beebid pälvivad suurt tähelepanu (oooo!) ka telekas ja õues. Üleüldse on kõik uued ja huvipakkuvad asjad "ooooo!".
Ja no üks väsimatu mürakaru on ta ka loomulikult. Väga armas ja elurõõmus mürakaru.

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!