3. UUS-MEREMAA: 30 päeva kodu leitud

Hommik algas veidi pahasti, sest Javi avastas, et on koju maha unustanud oma 3 päeva töö viljana koostatud kaardid, kuhu kõik meie marsruudile jäävad vaatamisväärsused põhjalikult peale kantud. Operatiivsed kõned Makole ja Germanile ning loodame, et saame koopiad kas faksi teel või skännitult siia kohale orgunnida. Pöidlad pihku!

Tänu turismiinfokeskuse suurepärasele Lisale (aplaus talle! Arvan, et sedavõrd professionaalset ja entusiastlikku teenindust polegi ma iial kogenud!) leidsime veel ühe campervanide rendifirma, mis tegi poole odavama pakkumise, kui kõik eelnevad firmad. Miks ometi?!? Oletasime, et kuskil on kala, aga tormasime ometigi tuhatnelja kohale. Selgus, et renditakse autot, mis on sisuliselt meie universaal, ainult et miskitmoodi saab tagumise istme niimoodi osavalt alla lasta ja madratsitega katta, et ööseks tekib kena mugav voodi. Ausalt öelda ei vaimustanud mõte sellest, et veedame 30 ööd selles kilukarbis, sest teised campervanid on ikka oluliselt ruumikamad, vähemalt vertikaalselt. Kaalusime plusse ja miinuseid ning lõpuks võtsime ta ära – poole madalam hind sai ikkagi otsustavaks. Eks näis, mismoodi me selles kitsukeses autos kuu aja jooksul terve mõistuse säilitame... Vähemalt selles osas tunnen ma kergendust, et usutavasti on Javil selle pisema autoga ikkagi lihtsam vasakpoolses liikluses laveerida (mina ju siin sõitma ei hakka!). Jah, see vasakpoolne liiklus ajab juuksekarvad püsti, mul on iga päev jalgsi liiklejana tunne, et ma jään varem või hiljem auto alla siin. Mu aju lihtsalt ei tööta selles suunas, et on vaja vasakule vaadata kõigepealt!

Hankisime ka kohaliku eellaetava Vodafone’i kõnekaardi. Kuradi monopoolsed röövlid, palja SIM-kaardi eest küsivad 30 dollarit! Samas, ega meil valikut pole ka ja õnneks on enamik teenindusnumbreid siin maksuvabad – nii et kaart läheb nii või naa asja ette.

Õhtul proovisime basseini ära. Esimesel katsumisel paistis soe, aga oli ikka võehh kui külm. Pole ka imestada – täna jälle suht jahe ilma ja kõva tuul. Muretseme juba, et kas tulebki rannailma siin... Samas hotelli bussijuhid mõlemad kinnitavad, et sel aastal on mingi jama, suvi pole kohale jõudnud veel. Muidu sel ajal ikka 25-27 sooja, päike lõõskab taevas ja inimesed naudivad merd ja randa. Loodame parimat.

Mullivannis on mõnusalt soe :)

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!