Tahame Narva tõelist kohvikut! Ta-ha-me! Ta-ha-me!

Eelneva mõttearenduse jätkuks: Narvas võib söögikohtades üleüldse palju asju andeks anda. Kasvõi sellepärast, et kus sa ikka Eestis nii soodsalt enam väljas süüa saad? Just eile käisin Kerese tänaval asuvas kondiitrikohvikus Maius, kus saab komplektlõuna 1,6 euro ehk 25 krooni eest. Mida sa siis selle raha eest sööd? Kausike hartšo suppi (hea), väike taldrikutäis pearooga, milleks õrnalt praetud keedukartulid lihatükkide ja tomatikastmega (söödav), tass teed (standard), omaküpsetatud soolane leivake (väga hea) ja moorapea (kobe tükk ja ka maitsev). Ja mis peaasi: kõhu saab täis.

Avalikkusele on uksed valla ka kutseõppekeskuse sööklal ja kolledži sööklal, kus teada-tuntud sööklatoidu tase (delikatesse, suurt eksperimenteerimist ja toiduelamusi ju ei nõuagi) ja soodsad hinnad. Tallinna mnt alguses Turuhoones on ka sööklalaadne koht, kus tõsi küll ise söönud pole. Ja Kerese kohvikus saab koduse lõunaroa hea hinnaga. Moderni baar pakub taldrikutäie pelmeene või miskit muud head ja taskukohast. Nimekiri pole kaugeltki täiuslik, kuid siiski mõned orientiirid, mis peaks looma teadmise, et soodsa kõhutäie saab täna Narvas mitmelt poolt.

On olemad ka mõned peenemad restoranid. Näiteks linnuse keskaegses stiilis Castell või hotelli King restoran või hotelli Inger restoran Salvadore. Ma ise pole leidnud veel sobivat sündmust neis õhtustamiseks, kuid rahvasuu räägib, et neis on hinnad suhteliselt kallid. Toiduelamuse kohta on öeldud, et inimesena, kes küll aegajalt restoranielamust soovib, kuid ei pea seda tingimata Narvas saama - erinevais Eesti paigus saab sama raha eest palju ainulaadsemaid toidueluamisi.

Kui miski on Narva söögikohtade suureks puuduseks, siis justnimelt see, et pole mitte ühtegi tõelist kohvikut. Sellist hubast paika, mis ei lõhnaks euroremondi ja eurostandari järgi, kus saaks tassikest head kohvi ja parajat valikut mõnusaid koogikesi nautida. Kus taustaks ei üürgaks raadio ega mõtteid ei summutaks kaubanduskeskuse melu. Kus saaks soovi korral üksigi aega veeta näiteks ajalehte lugedes või oma läpaks toimetades. Ainuke mõeldav üksi kohvijoomise ja pikema ajaveetmise koht on Kerese Pappa pizza kohvik, kuid see pole päris see. Koogiriiul on väga lühike ja lõunasel ajal on lõunastajaid nii palju, et hakkab lihtsalt piinlik pikalt istuda ja lauda kinni hoida. Tahame Narva tõelist kohvikut!

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!