Efektiivsed naised, viisad, suusad ja värgid

Jälle üks tegus päev selja taga. Ja ees ootamas Merje-Liisa ja Co külaskäik, nädalavahetus temaatikaga "Vann vannis II." Kes pidid tulema autoga, kes Haljalast suuskadel, olgugi et pigem unes kui ilmsi.

Andsin tunnistust sellele, et Narva Kolledži direktor Katri Raik on üks ütlemata efektiivne naine. (Tema karismaatilisuses veendusin eelnevalt juba teisipäeval, kui käisime Angelikaga linnuses rahvusülikooli 91. aastapäeval). Peatusin tema kabinetis täna vaevalt 15 minutit, kuid selle aja jooksul sai hulk probleeme lahendatud. Telefonikõnesid tehti ja kohapeal sõlmiti suhteid minu ja kolmandate isikute vahel ühes ja teises suunas. Mina vaatasin suu lahti. Pole ime siis, et Narva Kolledžist on saanud tänaseks päevaks see, mis ta on.

Vahel juhtub nii, et sa ei soovigi midagi muud, kui passiivne kuulaja-kõrvaltvaataja olla, kuid välja kukub vastupidi. Nii kutsuti mind esinema järgmisel nädalal Narvas ja Tartus aset leidvale rahvusvahelisele seminarile “Continuity and Discontinuity of Borders”. Põrutan seks puhuks eksprompt Tartu. (Tegelikult ei olnud mul mingeid plaane enne jõule Narva linnapiiridest lahkuda.)

30. jaanuaril aga toimub Mõedakul Viru maraton, mida sai Javile reklaamitud, ja nüüd tuleb oma suppi sööma hakata - minu hispaanlane ongi suusad seljas Tamperest tulemas. Samas, kuna Raavol ka plaanid starti minna, siis mul on vähemasti lootust, et seekord saab selle paari tunni jooksul, mis mehed rajal, nautida näiteks Merje seltskonda ja tassikest kuuma kohvi. Kuigi ega mul tookord Otepäälgi halb polnud - sebisin end ühe toreda raseda naise kaaslaseks, limpsisime jutu kõrvale kuskil Otepää kohvikus kakaod ning viimaks põrutasime finišipaika, kus mõlemad oma mehed kokku korjasime. Seltsis ikka segasem. Pealegi, kui meenutada, siis mina ju tookord autoga üldse veel ei sõitnud. Seepärast tuli meil Vanemuise alt bussiga starti ja finišist tagasi Tartusse sõita. Sest start ja finiš olid üksteisest väga kaugel.

Paistab sedamoodi, et läheb aastase Venemaa kommertsviisa tegemiseks. Narvas Venemaa konsulaaresinduses käimine osutus sisuliselt tarbetuks. Mina, lollike, ei teadnud, et Venemaa viisasid aetakse Eestis vaid reisibüroode kaudu. Pole siis imestada, et Narvas on reisibüroosid nii palju. Sina maksad, aga nemad vormistavad sulle sellise viisa, mida parajasti vaja on. Mitmekordse viisa puhul, mida mina sihin, on võimalik ainult kommertsviisa. Ärge küsige, mis alusel mulle vormistatakse kommertsviisa. Tasuda tuleb muidugi kopsakalt - üle 2000 krooni. Võin mürki võtta, et euro tulekuga kraadi võrra rohkemgi. Venemaa viisad on üks suur äri. Kindel see, et mitte üle jõe ida pool sugulasi omava lihtrahva huvides, kel tuleb igal aastal lunastada uus viisa. Nemad on lihtsalt selle olukorra ohvrid, mille pealt Venemaa bürokraadid ja turismibürood teenivad. Vaevalt, et venelaste Eesti viisade taotlemine palju lihtsam ja odavam on. Üks on kindel: kui ma selle väärtusliku viisa juba oma valdusesse saan, siis tuleb 2011. aastast Venemaa aasta. Tuleb reisida itta ja kurseerida põhjalikult Peterburi, Moskva ja nende lähedaste linnade suunal, rääkimata Ivangorodist, Kingisepast ja Slantsõst. Põnevaks läheb.

Comments

Anonymous said…
Tere kõigile, tere Elite Finance Company siin on viimane kodu, kus saad oma laenu ja kus saab leida oma lahendus ning lahendada teie probleemi elus. Pange tähele, et kui teil on vaja laenu, et maksta ära oma arveid, isikliku laenu, Õppelaen, Business laenu või mingit laenu kontakti ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, 17472339251 rohkem teavet.

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!