Äsjaseid emotsioone

Varahommik. Mokad töllakil, kulmud mäekõrgusel. Arusaamatus. Vaheldumisi sonimised, et me ei mõista. Miks? Kuidas? Kas see on unes või ilmsi?

Muidugi vaatasime Eurovisioon. Peab ütlema, et seda siit kaugelt Austraaliast oodata ja vaadata oli hoopis põnevam, kui Euroopast endast. Sellepärast, et siit vaatad Euroopa asju teise tundega. Kui Austraalia televisioon Eurovisiooni ülekannetele tunde eetriaega pühendab (küll mitte otse, livena), siis hakkad pikkamisi aru saama ürituse mastaapsusest. See on kahtlemata huvipakkuv ja oodatav šõu ka siin, maakera kuklapoolel. Austraalia televisioonil on Eurovisioonikatlas ka oma reporterid ja tehakse kommenteeritud ülekandeid. Tasemel. Ja siis veel see põnevusmoment, et otseülekanne oli meie aja järgi kl 5 varahommikul ja see nõudis erilisi ettevalmistusi.

Meid oli lõpuks kohalikus Eesti esinduses neli: M&D, mina, Greete. Javi pidas paremaks õhtu iseenda seltsis veeta. M&D pakkusid välja plaani, et saame juba varakult eelmisel õhtul nende pool Valley's kokku ning siis rahulikult ja sujuvalt koos hommikusse. Tegime koos sisseostud, et varustada end veini, šampa ja toidupoolisega maitsvaks ühiseks hommikueineks. Edasi M&D poole, ülimõnus saunatamine Emporiumi saunas, vahele kiired hüpped jäisena mõjuvasse basseini, siis tuppa tagasi, et Aussi TVst hilinemisega ülekantavat 2. poolfinaali jälgida. Siis õhtusöögiks pitsad kohale tellida, kõrvale veini. Parima osana veel lõõgastav näomassaaž Marko moodi. See on elu! Ja tuttu, et ärgata äratuskella peale 5 minutit enne viit. Enne uinumist meeles veel M&D seletused, et öösel pidavalt elekter ära minema (olevat kirjalik teatis saadud), aga äkki ikkagi aussisid usaldada... ehk siis Eurovisiooni alguse ajaks hiljemalt peaks juhtmed ühendatud olema ja elekter tagasi.

Ärkasime selle peale, et ümberringi hakkasid küünlad süttima. Mõtepojake: ei tea, kas meile elektrit ei antudki? Ei, Marko asjatas agaralt ringi ja lõi meeleolu. Arvuti käima, õige veebisait laadima, pilt telekasse ühendada. Kohv tilkuma. Ajame enda Greetega tasapisi elutoa magamisasemetelt üles. Ootusärevus kasvab, vaatamata hommikusele uimasusele. Delaney avab täpselt kl 5 vahuveinipudeli. Elu varahommikuisem šampapokaal ehk? Ei aitäh, eelistan oma päevale kohviga elu sisse puhuda. Küll hiljem jõuab. Kunagi hiljem ka võileivad ja puuviljavaagen. Ja mulliga veini, mullita veini. Kogu aeg taustaks skype'i videoühendus Tallinna ning M&D sealsete sõpradega. Maailm ongi üks väike kodu, kus tuhandete kilomeetrite tagant inimesed ühe laua taha saab :) Teatud mõttes. Kohati videostriiminguna tulev otseülekande pilt ja hääl hüppavad ja hilinevad, aga pole hullu, saame hakkama. Kommentaarid, kommentaarid. Päikesetõus. Rohkem veini. Algul igavikuliselt mõjuv ja siis ühtäkki justkui poole pealt otsa saav hääletus. Hämmeldus. Ja siis ta saabki läbi. Meie endiselt segaduses. Tagantjäreletarkusena: oleks pidanud varasemaid online- ja eelhääletustulemusi nuusutama, oleks tulemus oodatavam olnud. Samas aga, nii vast oligi autentsem ja kuidagi... omapärasem :)

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!