25. august, Porto

Minu äratuskella helin Stanstedi lennujaamas. Veider. Läks kohe sebimiseks, et Porto lennule jõuda. Kl 9 hommikul olime juba Portos. Rabav oli see vahe Iirimaa ja Portugali vahel. Igas mõttes. Kuumus... silmipimestav päike... inimesed... absoluutselt välja vahetatud värvitoonide palett!
Esimene asi oli hostel üles leida, mille broneerinud olime. See läks libedalt. Peale moningast puhkust läksime hommikusöögile. Mmm... aromaatne kohv ja imemaitsvad kondiitritooted. Sellest olime kuulnud, aga nüüd läks proovimiseks. Itaalia järel pole sellist küllust kogenudki. Siis linna avastama. Mis peamiselt tähendas, et seekord muuseumidest me ei hoolinud. Kolasime niisama downtownis ringi ja siis teispoole jõge kuulsa porto veini keldritesse. Porto maitsmine on ettevõtmine, milleks tuleb aega varuda. Käisime maalimakuulsas Sandemanis. Ekskursioonist osa võttes selgus, et portot on kolme põhitüüpi: white, ruby, tawny... üks aromaatsem kui teine... AGA! Vt järgi ja hari ennast http://www.sandeman.com/

Siis hüppasime hostelist läbi, et soojemini riidesse panna ja mere ehk siis ookeani juurde minna ning üks korralik õhtusöök kuskil rannarestoranis süüa. Aga võta näpust! Kui linna ei tunne ja kohalikke giide pole, võib kõike juhtuda... Sattusime hoopis mingile kohalikule laadale, kus küll kõike müüdi, kuid siiski mingit mõistlikku õhtusööki ei saanud. Unistasime sellest, et porto ja juustu seltsis kuskil istuda ja kohalikku õhkkonda nautida.... Jah, muudkui unistame ja unistame... alkoholi joomisest.... Kui sa arvet pead, kui palju on olnud päevi, kus me selle reisi jooksul alkoholi ei joonud, siis mis on vastus? Omavahel öeldes – jõudsime Kasiaga äratundmisele, et Tamperre naastes peame ilmselt AA-klubiga ühinema. Kurb, aga tõsi. Ometigi, ühestki proovitud joogist poleks tahtnud ära öelda. Võtame seda kui Euroopa joogikultuuri õppetükki ;)
Kuid tolle õhtu juurde tagasi. Porto otsustas olla meie vastu külalislahkusetu. Ei õnnestunudki sobivat kohta leida, kus õhtusööki nautida. Ilmselt olime täiesti vales piirkonnas. Lõpuks ostsime hoopis McDonaldsist (oh häbi!) jäätisekokteili ja läksime hostelisse magama. Olime eelnevast ööst lennujaamas lihtsalt väga väsinud.

Comments

Popular posts from this blog

Tuleb välja, et massaaž võib ka kurja teha!

Päikesepaiste pahupool (ei ole aprillinali)

Head sõrataudi kõigile!